30 augusti 2011

Biff- och cashewwok



Biff- och cashewwok
Tillagningstid 15 minuter
1 portion = 536 kcal = 375,5g


Ingredienser

Antal portioner: 4

200 gram gul lök i klyftor (1 lök = 100 g)
2 klyfta vitlök, finhackade
1 st grön paprika i strimlor
1 msk rapsolja
400 gram lövbiff i strimlor
salt och peppar
2 msk sweet chilisås
1 tsk sambal oelek
2 dl kaffegrädde eller ev laktosfri matgrädde
4 st tomater i bitar
25 gram cashewnötter
färsk koriander
250 gram äggnudlar


Instruktioner

Fräs all lök och paprika i hälften av oljan i en stekpanna. Ta upp grönsakerna och lägg dem åt sidan en stund. Stek köttet i resten av oljan. Salta och peppra.
Tillsätt de stekta grönsakerna, sweet chilisås, sambal oelek och kaffegrädde och låt alltsamman koka i 5 minuter. Blanda i tomater, cashewnötter och färska korianderblad.
Servera med nudlar.

Inga kommentarer: